Jewish stuff at ChaiSpace!

2011. október 2., vasárnap

A kutya projekt

Már eltelt egy kis idő, amióta a kutyám, Gombóc, elpusztult. Sokáig úgy gondoltam, hogy ezzel vége is a kutyázásnak számomra. Nem szeretem a kutyákat, félek is tőlük, meg aztán sétáltatni sem szeretek annyira... szóval nem kell nekem kutya.
Aztán Kevin megkérdezte, hogy "Miért nem veszünk egy pulit?" Annál a pontnál tudtam, hogy vége mindennek, egy pulinak nem tudok nemet mondani. A pulik, mint Mark Zuckerberg Beast nevű kutyája az egyetlen olyan fajta, aminek nem lehet ellenállni. Játékosak, okosak, jól tudnak terelgetni, ami 14 geyerek mellett jól is jön, és szeretnek mozogni, ami azt jelenti, hogy Kevinnek lesz futó társa.

Most épp neveken gondolkozunk. Az első ötlet az volt, hogy nevezzük a pulinkat Bob Marley-nak, és vegyünk neki kis jamaikai sapikat. Kevin szerint ez állatkínzás lenne, mert a pulik nem szeretik a sapkákat. Talán Yom Kippurra egy kippában kiegyezhetünk. :)

Az egyik fiú találta ki, hogy nevezzük a pulinkat Izharnak, és akkor a teljes neve Izhar Cohen lesz. Valahogy a McCarthy nem merült fel, mint potenciális kutya vezetéknév. Mindenesetre szerintem tök jó ötlet. Amennyiben valaki nem látta még az 1978-as Euroviziós dalfesztivál győztes Izhar Cohent, íme egy fotó róla. A link pedig a győztes dalra mutat.

Mielőtt valaki nekiállna leszidni amiatt, hogy tenyésztőtől veszek kutyát, ahelyett, hogy az Illatos útról fogadnék egyet örökbe, számomra van egy nagyon fontos dolog. Na jó, 2. Fiatal kölyköt szeretnénk, és olyat, aminek a teljese hátterét és élettörténetét ismerjük. Nem szeretnénk egy traumatizált kutyát; nem igazán lennének jó kombinácó traumatizált gyerekekkel.
blog comments powered by Disqus