Jewish stuff at ChaiSpace!

2009. november 1., vasárnap

A legkisebb celebrity chef

A gyerekeimnek komplett kóser babakonyhája van.

Az történt ugyanis, hogy a fiaim kinéztek egy bizonyos játék konyhát maguknak, ami szerintük a legjobb ár/érték arányban volt. A fiúk leadták az igényt a nagyszülők és több nagybácsi felé is. Amikor kiderült, hogy duplán jött a hőn áhított ajándék, ahelyett, hogy az egyiket becserélték volna valami másra, gyorsan kijelölték a tejes és a húsos konyhát. Még a játék edényeket is szigorúan külön tartják, és ki tudja hogy, de sosem keverik össze őket.

Az igazi konyhában is imádnak segédkezni, mind a három gyerek maga pakolja össze a tízórait, rendszeresen kuktáskodnak, sőt, egyszerűbb ételeket, felügyelet mellett, önállóan meg is főznek. Amikor viszont nincs felügyeletük, akkor a babakonyhában játszanak.

Most, hogy Matthew itthon volt, rengeteget főzött a plüsseinek. A menűn bélszín, rizottó és csokoládé hab is szerepelt, ami kiegészült vietnámi ínyencségekkel is, mint például a sült kobra. Miközben a fiam "főzött", non-stop magyarázott egy láthatatlan közönségnek. Bár pöszének nem volt pösze, a mimikája egy az egyben Jamie Oliver volt. Nem sokkal később a mackóval tartott recept párbajt, Gordon Ramsay stílusban, persze Matthew nyert.

Pénteken odahozott nekem egy füzetet, amibe minden féléket írkált, és a Magyar konyha egy régebbi számából kivágott képeket ragasztott.

"Mi ez?"
"Az első szakácskönyvem, ami a tévé műsorom alapján készült!"

3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon- nagyon jó!!!!!:D
    Tud a Kissrác valamit!
    Igaz, nekünk nincsen húsos-tejes konyhánk, de Goczától beígérődött egy mikró is...mi még lightosan nyomjuk.

    VálaszTörlés
  2. kéretek,egy dedikált példány,ha sokszorosítva lesz! :))

    nállunk csak a tea, kávé,hamburger készítés megy! na de az sem koserül!

    VálaszTörlés
  3. Haláli édes kis pasid van! :D
    A feltörekvő új nemzedék, aki az imádott Jamie Oliveremet lemossa majd a Spektrum képernyőjéről?!

    VálaszTörlés